Начало

Надпреварата в развитието на информационните технологии поставя много компании и най-вече техните IT отдели в постоянно догонващо положение. От една страна използваните технологии се обновяват, появяват се нови или се променят до неузнаваемост, а от друга бизнесът поставя все повече изисквания: нови системи, по-висока надеждност и често – по-кратки срокове. Невъзможността на IT отделите да се справят в тази среда доведе до появата на явления от рода на „Shadow IT“ в опитите на бизнеса да заобиколи неефективните IT структури или решения. В сферата на IT в последните години се заговори за нов начин на работа на IT отделите, който позволява на бизнеса да бъде по-ефективен чрез поставяне на фокус на следните теми:

Намаляване на рисковете за работата на бизнес системите, включващо работоспособност, загуба на данни и др.

Прозрачност на себестойността за внедряване и експлоатация на системите.

Трансформацията в тази посока е стъпка във въвеждането на т.н. IT as a Service (ITaaS), което превръща IT отдела в доставчик на услуги и го отдалечава от класическото разбиране за него като „разход“.
Ивайло Ценков
Team Lead MS Projects

"Ние от Булпрос сме отдадени на клиентите си и техните успехи са истинският ни мотиватор. Затова организираме няколко събития, които да Ви подкрепят по пътя на модернизиране на Вашата IT организация."

Консултация за модерните технологии и начина на работа

За периода от 16.11.2015 г. до 18.12.2015 г. можете да заявите безплатна консултация с някой от нашите експерти относно модерните начини на работа в IT и да обсъдите заедно какви биха били подходящите технологии и оптимизации за Вашата организация. Булпрос има голям опит във внедряването на иновативни решения и можете да получите съвети както за подходящите технологии за Вашата среда, така и как да извлечете максимална полза от тях, какво трябва да бъде избегнато и не по-малко важно: какво да бъде запазено.

* Консултацията може да бъде проведена на място или чрез теле-конферентна връзка и не е обвързваща по никакъв начин.

Заяви безплатна консултация

Семинар на тема „Модерната IT Организация“

За да даде възможност на повече заинтересовани да се запознаят с темата, Булпрос организира на 28-ми януари семинар с подкрепата на Microsoft. На семинара ще бъдат представени съвременните тенденции в организацията на IT отделите и реални приложения на добри практики в тази насока. Семинарът ще даде възможност за дискусия, на която да бъдат разисквани ползите от тези решения и предизвикателствата при внедряването им.

ПРОГРАМА
9:30 - 10:00 Регистрация
10:00 - 10:45 Модерни тенденции в организацията на IT дейностите, лектор: Тома Бусаров, BULPROS
10:45 - 11:00 Кафе пауза
11:00 - 11:45 Представяне на добри практики за модерно IT, лектор: Светослав Спасов, KPMG ITS Bulgaria
11:45 - 12:15 Продуктивност с облачните решения на Microsoft, Microsoft България
12:15 - 13:15 Въпроси и отговори
13:15 - 13:30 Обяд
Адрес: хотел Новотел, бул. Цариградско шосе 115 Н

Технологии от Microsoft за ефективен бизнес

Windows Server

Windows Server

Поддръжката на Windows Server 2003 изтече на 14 юли 2015г. (End of Support). Към момента все още има много системи, които продължават да работят и сякаш нищо не се е променило, но дали наистина е така?
Какво всъщност означава липсата на софтуерна поддръжка за може би най-масовата сървърна ОС на Microsoft?

icon

Липса на ъпдейти

Липса на всякакви ъпдейти от страна на производителя. В това число влизат както ъпдейтите, касаещи подобряване на производителността и съвместимостта с други платформи, така и на всякакви проблеми, открити от Майкрософт в следствие на работата с продукта.

icon

Липса на ъпдейти за сигурност

Липса на далеч по-важните ъпдейти за сигурност. Това означава постоянно увеличаваща се опасност от поява на зловреден код и практическа никаква защита срещу него. Още по-притеснителен е фактът, че поради липсата на проактивна поддръжка, откриването на наличието на зловреден код става практически невъзможно.

icon

Загуба на сертификация

Загуба на сертификация. Много стандарти в IT индустрията налагат политики за използването на обновен софтуер с активна поддръжка от производителя, например PCI/DSS, HIPAA и др. Използването на такъв софтуер води нарушаване на условията за сертификация и негативна оценка от съответния одит.

Облачни технологии на Microsoft

Ерата на облачните решения в ИТ настъпи и сега е перфектният момент и Вие да навлезете в нея. Ако подходите правилно, облакът може да доведе до значителни икономии на средства, същевременно предоставяйки на екипите Ви достъп до нови висини от продуктивност и надеждност.

Но как технически неподготвеният собственик на малък бизнес да различи правилния партньор за облачни решения от останалите?

Или претовареният мениджър ИТ операции, поставен пред купчина бизнес изисквания и противоречащи политики за сигурност?


Булпрос има обширен опит в облачния свят. Изграждали сме различни решения върху различни платформи (IaaS, PaaS, SaaS, както в частния, така и в публичния облачен свят; а дори и между тях!) и сме мигрирали множество компании, използвайки най-подходящото решение за техния конкретен случай. Независимо дали става дума за SharePoint, Exchange, Skype като част от Office 365 или различни услуги в Azure, можете да разчитате на нашия опит и да бъдете спокойни, че Вашият проект е в добри ръце.

Повече информация